ATATURK İCİN KOSTULAR

Atatürk'ün Ankara'ya ayak bastığı tarih olan 27 Aralık'ta Türkiye genelinde gerçekleştirilen Atatürk Kır Koşusu Manavgat'ta gerçekleştirildi.

Manavgat İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Atatürk Kış koşusu, yapıldı.

100. Yıl Kapalı Spor Salonu ile Çeltikçi köyü arasındaki parkurda gerçekleştirilen yarışlar, minikler, yıldızlar, gençler ve veteranlar olmak üzere 4 kategoride gerçekleşti. Öğrenciler, dereceye girmek için kıyasıya yarıştılar.

Yarışmalarda parkuru tamamlayamayan sporcular ambulansla getirilirken, koşu sonunda bazı öğrenciler fenalık geçirdi. Atatürk kır koşusunun tamamlanmasının ardından 100. Yıl Kapalı Spor salonunda ödül töreni düzenlendi.

Kaymakam K. Fikret Dayıoğlu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet Başoğlu ve bazı okul müdürleri'nin de hazır bulunduğu törende, dereceye giren öğrenciler kitap ve madalya ile ödüllendirildi.

Madalya töreninde konuşan Manavgat İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet Başoğlu, Ulu Önder Atatürk'ün anısına yıllardan beri düzenlenen kır koşunun bu yıl Atatürk'ün 126. doğum yılı olması nedeniyle ayrı bir önemi olduğunu belirterek, "bugün burada yarışan sporcular başta olmak üzere emeği gecen herkese ediyorum" dedi.

Yorumlar