CHP’DE CINAR YENİDEN BASKAN

İki adayın yarıştığı CHP Manavgat ilçe örgütünün 6. olağan kongresinde mevcut başkan Mehmet çınar 340 delegenin 199’unun oyunu alarak yeniden başkan seçildi. Gergin başlayan kongre sakin bir şekilde sona erdi.


KONGRE OLAYLI BAŞLADI
Manavgat CHP ilçe örgütünün 6. olağan kongresi delta düğün salonunda yapıldı. Kongrede mevcut Başkan Mehmet Çınar ve Emekli öğretmen Ali Erkan yarıştı. İlçe Başkanı Mehmet Çınar ve ekibinin Antalya İl Başkanı Ömer Melli ve milletvekilleri gelmeden divan seçimi yaparak kongreyi başlatmak istemesi, Ali Erkan'ı destekleyen delege ve partililerin tepkisine neden oldu. Birbirleri üzerine yürüyen delegeler, karşılıklı suçlamalarda bulundular.

İl Başkanı Melli ve milletvekillerinin gelmesiyle iyice alevlenen tartışma, divana ortak aday gösterilmesi sonucunda tatlıya bağlandı. Başkan adayları Mehmet Çınar ve Ali Erkan'ın divan başkanlığı için Abdil Karataş, üyelikler için Oktay Sevinç, Osman Malbora ve Mehmet Ali Arslan’ı ortaklaşa önermesi ile kongre 3 saatlik gecikme ile başladı.

Siyasi konuşmalarla başlayan seçimde mevcut yönetim Mehmet Çınar’ın ekibi ve ile Diğer aday Ali Erkan’ın ekibi arasında delege yazımlarıyla ilgili zaman zaman sözlü sataşmalar yaşandı. Tartışmalarla gergin başlayan kongre saat 21.00 sularında sakin bir şekilde sona erdi.
ÇINAR YENİDEN BAŞKAN
Oy sandığının açılarak oyların sayılması sonucunda 386 delegeden 340 oy kullandığı tespit edildi. Sayım sonunda 340 delegeden 199 delegenin oyunu alan Mehmet Çınar yeniden başkan seçilirken, diğer aday Ali Erkan ise 139 oy aldı. 2 oy da geçersiz sayıldı. Seçim sonucunda Ali Erkan yeniden başkan seçilen Mehmet Çınar’ı tebrik etti.

Seçimden sonra bir açıklama yapan Ali Erkan, kazanın demokrasi olduğunu belirterek partideki tüm çalışmalara katılarak CHP’ye hizmet etmeye devam edeceğini söyledi. Yeniden Başkan Seçilen Mehmet Çınar ise Kongrenin bitimi ile birlikte Manavgat'ta yerel seçim startını verdiklerini belirterek, 2 dönem önce kaybettikleri 2009 yılında yapılacak olan Mahalli seçimlerde yeniden kazanmak için var güçleri ile çalışacaklarını söyledi.

Çınar, “Bana ve ekibime oy veren vermeyen tüm partililerime teşekkür ediyorum. Sabahleyin kongre başlamadan önce bazı tatsız olaylar yaşandı. Ama yine de birbirimizi kırmadan demokratik seçim yaptık.
Partimiz 22 Temmuz seçimlerinde 26 bin 320 oy alarak Manavgat'ta birinci parti oldu. Sıra şimdi yerel seçimlerde 2 dönem önce MHP'ye kaptırdığımız Manavgat Belediyesi'ni yeniden kazanmak. Bunun için parti teşkilatımız pazartesi gününden itibaren ev, mahalle dolaşarak seçim çalışmalarına başlayacak”
dedi.

Yorumlar