Manavgatlı öğrencilerin başkent gezisi

Manavgat Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi, son sınıf öğrencilerine, üniversiteleri tanıtmak amacıyla başkent Ankara’ya üç günlük gezi düzenledi.


Tasarım ve Teknolojisi Bölümü, Bilgisayar Bölümü ve Seyahat Acenteliği Bölümü öğrencileri, okulu müdür yardımcısı Emine Çataltaş ve bölüm öğretmenleriyle birlikte Ankara’da ki üniversite, Anıtkabir ve TBMM’ni ziyaret ettiler. Öğrencilerin ilk durak yeri Ankara Gölbaşı’nda Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi oldu.


Seyahat Acenteliği Bölümü öğrencileri Üniversite Öğretim görevlilerinden bilgi alıp, üniversiteyi gezdiler. Daha sonra Grafik Tasarım Teknolojisi Bölümü öğrencileri Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’ni ve Mesleki Eğitim Fakültelerini gezip, bilgi topladılar. Gezinin ikinci günü öğrenciler Anıtkabiri ziyaret etti.


Öğrenciler askerler eşliğinde Atanın kabrine çelenk koyup Ata'nın manevi huzurunda saygı duruşunda bulundular. Kafile daha sonra ilk TBMM binası olan Kurtuluş Savaşı Müzesini ziyaret ettiler. Daha sonra ikinci meclis ve yeni meclis binasını gezen öğrenciler, meclis salonunu gezerek bir süre vekil koltuklarında oturdular. Üç günlük Ankara turu Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ndeki geziyle son buldu.


Haber-Foto Muammer Kara-Vahide İstanbullu

Yorumlar