MANAVGAT'LI HACI MEKKE'DE VEFAT ETTİ

Kutsal topraklarda hastalanarak hayatını kaybeden Manavgatlı hacı Manavgat’ta Betoncu Bekir olarak tanınan Bekir Ay’ın, Mekke'de toprağa verildiği bildirildi.

Antalya 1. Kafile 6. Grupta Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu ile 13.11.2007 günü, eşi Ayşe AY ile birlikte Hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara haraket eden Bekir AY Mekke'de vefat etti.

Kâbe ziyareti sonrası Mekke'de vefat ettiği açıklanan (Manavgat’ta Betoncu Bekir olarak tanınan)Bekir Ay'ın (72) Cennetü-l Mualla Mezarlığı'na defnedildiği belirtildi.

Dini vecibesini yerine getirmek için gittiği kutsal topraklarda vefat eden Bekir Ay için 28 Aralık tarihinde de Manavgat Yayla Camii'nde Cuma namazı sonrası gıyabı cenaze namazı kılındı.

Manavgat Müftüsü Halil Taş, Bekir Ay'ın kutsal topraklara 13 Kasım 2007 tarihinde eşi Ayşe Ay ile birlikte yola çıktığını belirtti.

Halil Taş, "İki gün önce Mekke'de hayatını kaybeden Manavgatlı hacımız Bekir Ay, binlerce hacının duası ile Cennetü-l Mualla Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Babasının vefat ettiği haberi İzmir'de yaşayan tek çocuğu Ramazan Ay'a hac kafile başkanı tarafından bilgi verilmiştir. Kutsal topraklarda hayatını kaybeden hacımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

Yorumlar