SELALE’DE SULAR CEKİLDİ TURİSTLER AKIN ETTİ

Manavgat Şelalesi'ne suların yavaş yavaş çekilmesi ile birlikte bayramın dördüncü gününden itibaren şelaleye yabancı turistlerin ilgisi arttı.

Manavgat bölgesine aşırı yağan yağmur nedeniyle Manavgat Şelalesi çağlayanı görünmez hale gelmişti.

Manavgat Şelalesi'nde suların yavaş yavaş çekilmesi ile birlikte bayramın dördüncü gününden itibaren şelaleye yabancı turistlerin ilgisi arttı. Manavgat Şelalesi görevli yetkililer, Şelalede su seviyesi çekildikçe son günlerde yabancı ziyaretçi sayısında artış olduğunu belirtildi.

Turizm sezonunda pazartesi ve perşembe günleri şelaleyi ortalama 3 bin turistin ziyaret ettiğini ifade eden yetkililer, 15 Kasım'da sezonun kapanması ile birlikte ziyaretçi sayısında yüzde 75 oranında azalma olduğunu söyledi.

Yetkiler “Suların yavaş yavaş çekilmesi ile birlikte bayramın dördüncü gününden itibaren şelaleye Alman, İzlanda, Hollanda, Norveç, Belçika, Danimarka, Çin, Finlandiya, İsviçre ve İsveçli turistlerin ilgisi arttı. Su seviyesinde yükselme olmazsa yılbaşına kadar günlük ortalama 800 ile bin ziyaretçi olacağını tahmin ediyoruz. Şelaleye gelen çoğu turist eşi ve çocukları ile birlikte hatıra fotoğrafı fotoğrafı çektirmeyi çok seviyor" diye belirttiler.

Yorumlar