SİDE BELEDİYESİ YIKIP GECİYOR

Side Belediyesi aldığı encümen kararı ile Side’de sonradan ekleme yapılan yapıları ve izinsiz yapıları jandarma ve zabıta eşliğinde yıktı.

Bazı esnaflar ve işletmeciler karara saygılı olduklarını ancak yıkımların adaletsizce ve adil yapılmadığına tepki gösterdiler.
Side Belediyesi aldığı encümen kararı ile Side’de sonradan yapılan yapılaşmanın önüne geçmek için, ekleme yapılan ve izinsiz yapılan yapıları yıkma kararı aldı.

Mühlet süresi dolan işyerlerine Belediye ekipleri sabahın erken saatlerinde jandarma ve zabıta ekipleri ile birlikte yıkıma gitti. Belediye ekipleri, esnaflara işyerlerini boşaltmaları için müsaade ederken, boşaltılmış işyerlerini kepçe ve dozerlerle yıktı. Esnaflar ve işletmeciler kepçe ve dozerlerle işyerlerini yıkan belediye ekiplerini seyretmekle yetindi.

Bazı esnaf ve işletmeciler belediyenin kararına saygılı olduklarını ancak belediyenin çifte standart uyguladığını iddia ederek, yıkımların adil yapılmadıklarını savunarak karara tepki gösterdiler. Kendileri gibi aynı yapıların bazılarının yıkılmadığını dilegetiren Side esnafı, kendi işyerleri gibi diğer sonradan ekleme ile yapılan işyerlerinin de yıkılmasını istediler.

Yorumlar