Titreyengöl'de kuş gözlem evi kurulacak

Manavgat’ta Eko ve Kış turizmini yaygınlaştırmak için Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu, Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği Derneği (TİSOYAB) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile birlikte Titreyengöl'e Kuş Gözlem Evi kurmayı planlıyor.


Kurulacak kuş gözlem evi ile Titreyengöl'de yaşayan göçmen kuş türleri kayıt alınacak. Titreyengöl'e kurulacak kuş gözlem evi ve sportif aktivitelerle kışın İspanya, İsviçre, İtalya, Kanada, Malta ve Mayorka'ya giden turistlerin Manavgat'a gelmesi hedefleniyor.


Yaban ördekleri ve bazı kuş türlerinin göçler sırasında beslenmesini Titreyengöl'de yaptığını ifade eden TİYOSAB Müdürü Sahir Çetin, 15 gündür yaklaşık 2 bin yaban ördeğinin göle misafir olduğunu söyledi. Titreyengöl'e kuş gözlem evinin kurulması ile birlikte kış aylarında TİYOSAB'a bağlı beş yıldızlı 22 otelin kapanmayacağını belirten Müdür Sahir Çetin, “20 Kasım'da turizm sezonunun bitmesi ile birlikte birliğimize bağlı 22 otelden 17'si kapandı.


Titreyengöl ve Sorgun'da kışın otellerin açık kalması için bölgede eko turizmi ve doğa sporunun yaygınlaşması şart. Kuş gözlem evinin kurulması ile birlikte kış ayında Titreyengöl'ün Avrupa, İskandinavya ülkeleri ve ABD'deki doğa tutkunlarının cazibe merkezi olacağına inanıyorum” dedi.

Yorumlar