TURİSTLER AGACLARA CAN VERECEK

Manavgat Belediyesi, 2008 yılında Manavgat ve beldelerinde tatilini geçirecek her turist adına Bucakşıhlar Köyü’nde hazırlanan 40 hektar üzerine ağaç dikecek.

“Bir turist, bir ağaca can verecek” adı altında düzenlenen kampanya 1 Ocak 2008 yılı itibariyle başlayacak.

Geçtiğimiz yaz Bucakşıhlar'da çıkan orman yangınında 300 hektar ormanlık alan kül olmuştu. Yanan ormanlık alanın yeniden yeşillendirmesi için harekete geçen Manavgat Belediyesi Bucakşıhlarda 40 dönüm üzerine dikeceği ağaçlara ilçede tatilini geçiren turistlerin adını verecek. Her turiste sertifika verecek olan Manavgat Belediyesi, turistlere adlarına dikilen ağaçlar hakkında internet üzerinden bilgi verecek.

Kampanya hakkında bilgi veren Manavgat Belediye Başkanı Zeynel Şenol, geçtiğimiz yaz aylarında Manavgat'ta 300 hektara yakın ormanlık alanı tekrar yeşillendirmek için “Bir turist, bir ağaca can verecek” adı altında kampanya başlattıklarını belirterek, “Yanan ormanlık alanları telafi etmek amacıyla 2008 yılı içersinde Manavgat'ta tatil yapan her turist için bir tane ağaç dikme kampanyası başlatıyoruz.

01 Ocak 2008 tarihi itibari ile otellerimize tatil yapmak amacıyla gelmiş olan tüm misafirlerimizin isimleri otel yöneticileri tarafından bizlere bildirilecek. Orman işletme müdürlüğünün Bucakşıhlarda bize ayırmış olduğu 40 hektarlık bölümde hazırlıklar başladı” dedi.

Yorumlar