Yanan Ormanlık alanlar yeşeriyor

Manavgat’ta geçtiğimiz yaz yanan bin hektarlık ormanlık alanın ağaçlandırma çalışmaları aralıksız sürüyor. Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, bu güne kadar yaklaşık 970 hektarlık alanın yeşillendirme çalışmasının tamamlandığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Manavgat’ta yanan Bin hektarlık ormanlık alanın ağaçlandırma çalışmaları sürüyor. Bugüne kadar 970 hektarlık alan ağaçlandırılırken, Mart ayında alanın tamamının ağaçlandırılmasının tamamlanacağı bildirildi.
Bucakşıhlar köyünde yanan ormanlık alanların söndürme soğutma çalışması sona erer ermez sivil toplum kuruluşları, çevreci kuruluşlar, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, oda temsilcileri, turizm kuruluşları ve TEMA Vakfı ile birlikte yanan ormanlık alanların yeniden yeşillendirilmesi için yurt genelinde kampanya başlattıklarını belirten Kasım Fikret Dayıoğlu, 7 ay gibi kısa sürede 970 hektarlık alanının yeşillendirme çalışmasını yaparak devlet halk işbirliği ile Türkiye'de bir ilke imza attıklarını ifade etti. Dayıoğlu, “Yanan ormanlık alanlara çam fidanı yanı sıra yaprakları zor yanan harnup (keçi boynuzu), defne yaprağı ve çam fıstığı fidanı diktik. Yangın sonrası hızlı bir şekilde Manavgat Kaymakamlığı öncüğünde çevreci kuruluşlarla birlikte 'yaşanılabilir bir gelecek için bir fidan da siz dikin' kampanyası başlattık. Kampanyamızı Manavgat halkı ve yerleşik turistler sahiplenerek kısa sürede ağaçlandırma çalışmalarımızı tamamladık. Dikilen fidanların kurumaması için kontrollerini yapıyoruz. Kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar